Wandelen op boerenlandpaden

Heerlijk struinen door weilanden en over akkers. Af en toe een kijkje op het boerenerf. Wandelen over boerenlandpaden is een bijzondere belevenis!

Sinds 2009 zijn er in de Ooijpolder en Groesbeek kilometers boerenlandpaden te vinden. Ze leiden de wandelaar langs landschapselementen die grondeigenaren zelf beheren. De paden zijn te herkennen aan het bord 'Boerenlandpad'. Paden zijn vrij toegankelijk voor honden mits aangelijnd.
In de app van RoutAbel zijn vier routes te vinden: De Horst, M(O)oijpolder, Beek - Beken, bronnen en Ooij.

Route M(O)oijpolder

Vanaf de Waalkade in Nijmegen kom je via een unieke brug in de uiterwaarden van de Waal. Tussen Konikpaarden en Gallowayrunderen struinen naar de dijk en de weg vervolgen over boerenlandpaden naar het voetgangersveer. De Springplank brengt u naar het bronnenbos in Ubbergen en vervolg het pad over de stuwwal terug naar Nijmegen. Dit is een van de groene routes die gemeente Nijmegen promoot in het kader van European Green Capital.

830328558

Kom meer te weten over insecten via online lessen

Kom online meer te weten over insecten, hoe ze leven en waarom ze zo belangrijk zijn​!

Via https://www.vianatura-insecten.nl/ zijn online lessen te vinden over insecten. Deze website is een initiatief van Stichting Via Natura voor scholen en kinderen in de gemeente Berg en Dal. Het is voor gebruik in projecten over de natuur in de gemeente, de lente, de zomer, ons eten. Maar ook handig tijdens de thuislessen in het kader van de corona-maatregelen. Leeftijdsgroep: 9 t/m 12 jaar