Wandelen op boerenlandpaden

Heerlijk struinen door weilanden en over akkers. Af en toe een kijkje op het boerenerf. Wandelen over boerenlandpaden is een bijzondere belevenis!

Sinds 2009 zijn er in de Ooijpolder en Groesbeek kilometers boerenlandpaden te vinden. Ze leiden de wandelaar langs landschapselementen die grondeigenaren zelf beheren. De paden zijn te herkennen aan het bord 'Boerenlandpad'. Paden zijn vrij toegankelijk voor honden mits aangelijnd.
In de app van Abellife zijn vier routes te vinden: De Horst, M(O)oijpolder, Beek - Beken, bronnen en Ooij.

Route M(O)oijpolder

Vanaf de Waalkade in Nijmegen kom je via een unieke brug in de uiterwaarden van de Waal. Tussen Konikpaarden en Gallowayrunderen struinen naar de dijk en de weg vervolgen over boerenlandpaden naar het voetgangersveer. De Springplank brengt u naar het bronnenbos in Ubbergen en vervolg het pad over de stuwwal terug naar Nijmegen. Dit is een van de groene routes die gemeente Nijmegen promoot in het kader van European Green Capital.

54356021 1814368678663477 2430955664244211712 N

Dorpsommetjes in de gemeente Berg en Dal

In opdracht van Gemeente Berg en Dal coördineert Stichting Via Natura de Dorpsommetjes. We begeleiden inwoners om een ommetje in alle dorpen in de gemeente Berg en Dal te realiseren. Inwoners van de 12 dorpen in de gemeente worden uitgenodigd hun eigen favoriete ommetje uit te werken. Een route langs bijzondere, mooie of cultuurhistorische elementen in het dorp, maar ook in het omliggende landschap. Uiteindelijke willen we alle dorpen via een soort kralensnoer verbinden. Zo kunnen inwoners van de gemeente ook eens een kijkje nemen bij elkaar in het dorp.

Als u ideeën hebt voor een ommetje in de gemeente Berg en Dal kunt u contact met ons opnemen.

Er zijn inmiddels vijf ommetjes klaar, die ook te vinden zijn op de website Wandelen in Berg en Dal (inclusief gpx-bestand)

Ommetje de Ploeg

Ommetje de Vier Perken

Ommetje Grafheuvels

Ommetje Westermeerwijk

Rondje Kekerdom