Kinderen ontdekken natuur en landschap

Buitenspelen in de natuur

In gemeente Berg en Dal zijn veel plekken waar kinderen buiten kunnen spelen en spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Het Wylerbergmeer, de Millingerwaard, langs de vele beken, de 'struintuinen' bij de dorpen en natuurlijk het avonturenbos in Groesbeek. Het is een uitdagende plek voor kinderen uit Groesbeek en vér daarbuiten. Meer info op www.avonturenbos.nl

54356021 1814368678663477 2430955664244211712 N

Dorpsommetjes in de gemeente Berg en Dal

In opdracht van Gemeente Berg en Dal coördineert Stichting Via Natura de Dorpsommetjes. We begeleiden inwoners om een ommetje in alle dorpen in de gemeente Berg en Dal te realiseren. Inwoners van de 12 dorpen in de gemeente worden uitgenodigd hun eigen favoriete ommetje uit te werken. Een route langs bijzondere, mooie of cultuurhistorische elementen in het dorp, maar ook in het omliggende landschap. Uiteindelijke willen we alle dorpen via een soort kralensnoer verbinden. Zo kunnen inwoners van de gemeente ook eens een kijkje nemen bij elkaar in het dorp.

Als u ideeën hebt voor een ommetje in de gemeente Berg en Dal kunt u contact met ons opnemen.

Er zijn inmiddels vijf ommetjes klaar, die ook te vinden zijn op de website Wandelen in Berg en Dal (inclusief gpx-bestand)

Ommetje de Ploeg

Ommetje de Vier Perken

Ommetje Grafheuvels

Ommetje Westermeerwijk

Rondje Kekerdom